Esbaiola’t Tardor

La Baldufa us presentem l’ESBAIOLA’T TARDOR una programació quadrimestral d’arts escèniques pensada per a la població de les Valls d’Àneu i del Pallars Sobirà.

Sense poder celebrar l’Esbaiola’t 2020, la comarca perd la única programació que tenia d’arts escèniques professionals fora de les festes majors de les diferents poblacions. Per això, veiem la necessitat de crear aquesta programació, per evitar la desconnexió cultural de la ciutadania i al mateix temps crear un espai de vincle entre l’edició 2019 i la del 2021.

L’Esbaiola’t de Tardor canvia alguns paràmetres del festival que coneixem per tal de fer-lo compatible amb les mesures de seguretat de la Covid-19, ja que no és pensat com a reclam turístic, sinó que és una programació pensada per al territori, per a fer xarxa i cohesió social.  Per això, no hem pensat una programació concentrada en tot un cap de setmana, amb molts espais d’actuació, molt públic i moltes companyies; sinó que és una programació espaiada en 4 mesos, amb entre 4 i 8 activitats per cap de setmana i pensada per a que el públic de la comarca pugui assistir-hi.

A més de la programació, a l’Esbaiola’t de Tardor hem volgut potenciar el treball en xarxa amb el territori i augmentar vincles. Cada cap de setmana que hi hagi espectacles, també hi haurà activitats paral·leles pensades per incidir en diversos col·lectius de les Valls d’Àneu. Aquestes activitats tindran a veure amb la programació i seran pensades per aprendre, descobrir i créixer.

Aquesta programació de tardor és organitzada per La Baldufa, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Esterri i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.