LA BALDUFA S’ACOMIADA DE L’ESBAIOLA’T

LA BALDUFA S’ACOMIADA DE L’ESBAIOLA’T

Aquest 2023 La Baldufa ha anunciat que deixa l’organització i la direcció artística de l’Esbaiola’t. 

Les raons que expliquen que els han portat a fer aquest pas al costat són les següents: 

  • La tasca principal de la companyia és la producció d’espectacles de teatre, mentre que la direcció artística de l’Esbaiola’t era com una feina extra. Durant aquests 15 anys hem gaudit molt duent a terme el festival, però l’estructura actual de la companyia no ens permet seguir-lo gestionant com ho havíem fet fins ara, ni amb el nivell de qualitat i professionalitat que havíem assolit i que pensem que l’Esbaiola’t es mereix.
  • A més, el festival ha aconseguit un nivell de programació i públic estable al llarg dels anys. Ara que el festival es troba ja consolidat, creiem que és un bon moment per a passar la torxa i permetre que noves energies i visions n’assumeixin el lideratge.
  • Per altra banda, malgrat l’esforç de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, assegurar la sostenibilitat financera d’un festival d’aquestes característiques no ha estat sempre tasca fàcil. Esperem també que aquest pas al costat serveixi perquè les institucions es facin càrrec que cal més suport a iniciatives culturals com l’Esbaiola’t, que representen una oportunitat de creixement cultural i social per a la localitat, la comarca i per a tot el país.

Des del Festival Esbaiola’t i l’Ajuntament d’Esterri volem donar gràcies infinites a la tasca que han realitzat durant aquestes 16 edicions. Sempre amb professionalitat, qualitat i rigorositat. Ens han deixat un festival amb el llistó molt alt i els estem molt agraïts per haver fet mans i mànigues per aconseguir-ho. 

Llarga vida a La Baldufa!