L’Esbaiola’t 2022, amb més vincles internacionals

-La 15a edició del festival de les Valls d’Àneu, del 14 al 17 de juliol, incorpora voluntariat jove de diferents festivals d’Itàlia i França i suma també joves del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel de Barcelona.-Faran equip amb alumnat de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i amb joves de les Valls d’Àneu i de la ciutat de Lleida.

-En total, un equip de 80 voluntaris i voluntàries que, des de la diversitat de procedències, són un reclam més perquè el públic jove s’acosti a les arts escèniques.

-L’Esbaiola’t 2022 també acollirà dues companyies internacionals: La Burrasca i Imperial Kikirisan

El voluntariat ha estat sempre un motor fonamental del Festival Esbaiola’t que, en la 15a edició, fa un salt internacional per sumar energies, com a resultat del treball i dels vincles amb diversos festivals europeus. Donem la mà al circuit Claps de Llombardia que organitza el Festival Tendenza Clown.

Gràcies al seu projecte CirkAround, joves que s’estan formant com a pallassos visiten diferents festivals internacionals amb l’objectiu d’impulsar la carrera professional d’artistes d’espectacles en directe menors de 35 anys. Aquest grup de joves del país transalpí visitaran el festival i hi participaran breument en un dels nous espectacles: Les Encantades.

La segona gran novetat d’enguany és la col·laboració amb el festival francès FestiMomes de Questembert. Un grup de joves d’aquesta localitat, d’entre 13 i 17 anys, s’agermanen amb un grup de joves de les Valls d’Àneu i fan un intercanvi de voluntariat, amb activitats online prèvies per conèixer l’Esbaiola’t i un cop en marxa el Festival, se sumaran al seu equip de voluntariat. Aquesta delegació de Questembert la integren 22 persones.

Aquestes relacions cada cop més estretes amb diferents festivals europeus són el resultat de la col·laboració que La Baldufa ha anat sembrant en els darrers anys. A més l’Esbaiola’t, per les seves característiques i per la seva ubicació, esdevé un reclam per aquestes iniciatives.

 Estrenem col·laboració amb l’escola de circ de referència a Catalunya, i mantenim el voluntariat de l’Aula i de les Valls d’Àneu.

L’Esbaiola’t inicia una nova col·laboració amb 6 alumnes del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel de Barcelona, un vincle que ens entusiasma perquè és una projecció més de l’estima de l’Esbaiola’t cap al circ. Tot aquest grup de nou voluntariat treballarà braç a braç amb una dotzena d’alumnes en pràctiques de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, que un any més aportaran la seva energia i compromís perquè tot funcioni bé. A més de la tasca de voluntariat, els estudiants de la Rogelio i de l’Aula treballaran conjuntament per donar forma a un espectacle conjunt -Joves- dirigit per Enric Blasi, de la Baldufa, generant un espai d’intercanvi i creació i el fruit del qual es podrà veure al festival.

Aquest autèntic equipàs de 80 voluntàries i voluntaris el completen la gent jove de les Valls d’Àneu i uns altres de Lleida, que han crescut amb el festival, se l’estimen i ara hi poden aportar energies. «Des del festival vivim amb orgull els resultats d’aquest treball per sumar voluntariat, que demostra el compromís del jovent per la cultura i les ganes de recuperar-la després d’aquests anys de trasbals» ha resumit Enric Blasi, membre de la Baldufa. Blasi ha afegit «sumar energies de joves d’Itàlia, de França, de les Valls d’Àneu i de Lleida permet aquest mestissatge meravellós, alhora que suposa una motivació més per al públic jove per acostar-se a les arts escèniques».

Per altra banda, el festival continua amb la seva voluntat internacional pel que fa a la programació i, en aquesta edició, acollirà dues companyies franceses: Imperial Kikiristan, amb els seus espectacles «JümeläG» i «Fantasies Kikiristaneses»  i La Burrasca, amb «Marée Noire». Tots tres espectacles seran estrena a l’estat espanyol.

La 15à edició de l’Esbaiola’t se celebrarà del 14 al 17 de juliol a Esterri d’Àneu, recuperant el carrer i ampliant els espais d’actuació en plena natura, amb actuacions d’un total de 25 companyies. La venda d’entrades ja està en marxa, a molt bon ritme i s’hi pot accedir a través del web festivalesbaiolat.cat