La 16a edició del Festival Esbaiola’t, que tindrà lloc del 13 al 16 de juliol, consolida el seu projecte de residència creativa

• El Festival donarà suport creatiu i coproduirà el nou espectacle de Farrés Brothers i Cia, de la mà de la Fira de Tàrrega.

L’Esbaiola’t, Festival de teatre de les Valls d’Àneu, arriba a la seva 16a edició. El festival es celebrarà el tercer cap de setmana del mes de juliol a la localitat d’Esterri d’Àneu.
El festival vol seguir donant suport a la creació a companyies, tant emergents com consolidades. Com en l’edició anterior, ho tornem a fer amb el paraigua de Fira Tàrrega, que fa anys que impulsa el suport a la creació dins el seu espai Territori Creatiu. Anar de bracet de la fira teatral referent del territori lleidatà enforteix la iniciativa i li dona encara més projecció.
La residència de creació es farà del 15 al 21 de maig a Esterri d’Àneu amb Farrés Brothers i Cia. La companyia de l’Anoia hi treballarà amb la nova producció, HoHiHu, amb la direcció de la clown Marta Sitjà, una obra que relata, en clau de clown, les atrocitats que s’han comès al llarg de la història de la humanitat. «Els habitants d’Esterri d’Àneu podran veure HoHiHu en un assaig obert que servirà com a espai per intercanviar impressions, dins aquesta cura que sempre volem donar als processos creatius» explica l’Emiliano Pardo, un dels directors artístics de l’Esbaiola’t. La residència inclou allotjament, un espai d’assaig, el lloguer del material tècnic necessari i una petita dotació econòmica per sufragar part de les despeses en la creació del nou espectacle.
Dins el suport a la creació, el l’Esbaiola’t és còmplice de la creació, un concepte que des de l’Esbaiola’t es cuida molt. «Ens enorgulleix formar part d’aquesta àmplia xarxa de festivals i teatres que col·laborem, volem donar suport a un procés essencial com és la creació, acompanyant a companyies emergents com ho vam fer en la passada edició amb Sound de Secà, però també a companyies consolidades com Farrés Brothers Cia» comenta un altre dels directors artístics de l’Esbaiola’t, Carles Pijuan. Farrés Brothers és un grup de teatre familiar amb més de 20 anys de trajectòria, que habitualment ha treballat amb teatre de sala però que amb HoHiHu s’aventura a fer un espectacle de carrer.
Actuaran a l’Esbaiola’t 2023 davant la gent d’Esterri
L’obra de la companyia anoienca es podrà veure al Festival d’arts escèniques al carrer Esbaiola’t 2023, tot just la setmana després de l’estrena al Festival Grec de Barcelona. Posteriorment representaran HoHiHu a FiraTàrrega entre el 7 i el 10 de setembre.